Seizoensgroenten
Het eten van seizoensgroenten zorgt voor variatie, betere kwaliteit en is een duurzame keuze.
Variatie is belangrijk omdat niet elke groentesoort dezelfde vitaminen, mineralen en bioactieve stoffen bevat.
De lokale seizoensproducten hebben vaak een betere smaak, omdat ze in betere omstandigheden worden geteelt. Groenten uit het buitenland moeten vroeg worden geplukt wegens de lange afstanden die ze moeten afleggen.
Buiten het seizoen moeten telers de weersomstandigheden imiteren via verwarmde serres of moeten er producten vanuit het buitenland worden ingevoerd. De extra energie die hiervoor nodig is, is nadelig voor het milieu en voor de portemonnee.
Andijvie
Bloemkool
Boerenkool
Broccoli
Courgette
Knolselderij
Koolraap
Pastinaak
Pompoen
Prei
Raap
Rammenas
Rode biet
Rodekool
Savooiekool
Schorseneren
Selderij
Spruiten
Ui
Veldsla
Venkel
Witlof
Wittekool
Wortelen